Pető Ádám beszámolója az Aradi King Of The Hill versenyről

 

Sziasztok!

Az elmúlt hétvégén egy három napos hard enduro versenyre utaztunk az Aradtól 15 kilométerre lévő Gyorok városába. Ahogy közeledtünk a verseny központjához, az út mellett megláttuk a pénteki napra épített prológot. Gyorsan meg is álltunk és szemügyre vettük a pályát, ami eléggé vizes és saras volt, de akkor legalább nem esett az eső. Összesen közel 340 versenyző nevezett be az eseményre, ami azt gondolom elég nagy létszám, köztük a profi mezőnyben – ahol én is rajthoz álltam – Graham Jarvis, Chris Birch, Wade Young, akik már számos nagy eredményt értek el a hard enduroban. A pénteki prológ egy 1,5 km-es extrém pálya volt, ahol egy kört kellett menni, de az időjárás nagyon nehézzé tette ezt a rövid távot. Én 27.-ként zártam az 1. napot a 340 indulóból.

 

Gondoltam, hogy a szombati nap a maga 100 km-es hosszával sorsdöntő lesz, hiszen az időjárás csak nem javult és már alapból nagyon saras volt a pálya. Már az első 5 km elég nehézre sikeredett és a mezőny már itt elkezdett fogyatkozni. Az első tankoló pont kb. 35 km-nél volt, ami nem tűnik nagy távolságnak, de az adott körülmények között elég nehéz volt a haladás. Számos olyan feljáró volt, ahol a sár megnehezítette a feljutást és csak többszöri nekifutás után tudtam leküzdeni, ami miatt sajnos kevesebb energiám maradt a továbbiakra. A tankoló ponthoz közeledvén, az utolsó 10 km-en kb. 5 km-t mentünk egy nagyon köves patakban. A patakban az egyik kis törés után nem akartam hinni a szememnek, a rendezők egy 3 méteres vízesést is beletettek a pályába, persze felfelé. Gondoltam, hogy ezen jobb lesz gyorsan túllenni és nem sokat gondolkodni rajta, azt hiszem erre mondják, hogy a gondolkodás káros. Itt az volt! A motor feljutott teljesen épen, én viszont visszaestem az aljába. Aztán a 2 segítő, aki a tetején volt egy kötelet dobott, hogy felmászhassak, de a segítő kezéből kicsúszott a kötél, és én még egyszer meglátogattam a patak fenekét. Ezután elértem az 1. tankoló ponthoz, sajnos már elég időt ott hagyva az erdőben ahhoz, hogy ne engedjenek a rendezők tovább. Így szombaton itt lefújták a versenyt.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=36Z7rqzTINA

 

A vasárnap sem tűnt egyszerűbbnek, habár a pálya rövidebb volt és elvileg gyorsabb is. Viszont vasárnapra már elég fáradtság volt bennem ahhoz, hogy nehéz legyen a verseny. Azért a lelkesedés megmaradt, sőt még inkább vártam ezt a napot, hogy az előzőn javítsak. Tudtam, hogy a pálya kedvezni fog, hiszen előre azt mondták róla, hogy technikás és gyorsabb lesz, mint az előző napi. Ezen a napon is voltak lehetetlennek tűnő akadályok, de ekkor már minden úgy ment, ahogy szerettem volna. Sajnos eléggé hátulról rajtoltam így sok embert utólértem már a rajt után. Igaz, hogy a táv nem volt túl hosszú, de azért a végére elfáradtam kellően. Ezen a napon 12. helyen értem célba, amivel teljesen elégedett voltam az előző nap után, illetve tudatában annak, hogy milyen nagy nevek vannak a mezőnyben.


Köszönöm a segítséget!


Pető Ádám #4