Pető Ádám beszámolója az Ácsi EnduroCross Bajnokságról

Sziasztok!

Az elmúlt szombaton, Ácson rendezték az Országos Endurocross Bajnokság 2. futamát. Az időjárás végre kedvezett a motorozásnak, hiszen kb. 18 fok volt és a nap is sütött. A pálya néhol picis saras volt reggel, de a 2 órás futam rajtjára eleget száradt, így tökéletes körülmények vártak minket.


Sajnos az első Szarkáspusztáson rendezett futam motorhiba miatt rosszul sikerült. Ezen a versenyen az új Husaberg FE 250 típusú motorommal álltam rajthoz. Pont egy héttel a versenyt megelőzően még Romániában voltunk egy teljesen más versenyen, és mivel hétközben nem tudtam motorozni picit izgultam, hogy hogyan fogom átkapcsolni magamat erre a versenyre.

A rajtom nem egészen úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna, de a 2. körtől már az abszolút 8. helyen motoroztam és az E1-es kategóriát vezettem. Sajnos a rossz rajt következtében és az ebből adódó küzdelem miatt elvesztettem az élmezőnnyel a kapcsolatot, így szinte az egész versenyt egyedül futottam. Nem igazán hajtottak hátulról sem, hiszen elég előnyt építettem ki a sebességemmel, de sajnos az élmezőnyt sem sikerült elcsípni. Olyan ez picit, hogy ha az ember nem lát maga előtt senkit, aki húzni tudná hajlamos egy maga által jónak ítélt tempóra állni, ami ez esetben nem volt jó. Végül úgy érzem nincs okom elégedetlennek lenni, hiszen a 2 órás versenyt az E1-es kategóriában megnyertem, így csökkentettem a pontversenyben a lemaradásomat. Összességében látom, hogy még mindig van hova fejlődni, de ez az, amiért csinálom.

Szeretném megköszönni a segítséget!

Pető Ádám #4