Pető Ádám beszámolója a Pécsi EnduroCross és SprintEnduro Bajnokságról.

Sziasztok!

Az elmúlt hétvégén Pécsen rendezték a soron következő országos endurocross bajnoki futamot. Igazán vártam ezt a fordulót, hiszen Pécshez csupa szép emlék fűz, sok szép eredmény. A helyszínre már pénteken megérkeztünk a MotomaX csapattal, felállítottuk a táborunkat, ami a következő 2 napra "lakhelyünket" jelentette. A hétvégét megelőző meleg nyári napoknak köszönhetően az erdő nagyon poros és száraz volt. Tudtuk, hogy a por kulcsfontosságú szerepet fog játszani, kiváltképp a verseny elejében.

A 2 órás futam kb. 12:30 körül kezdődött, igazán meleg volt. A rajtom nem volt túl jó, így már a verseny kezdetén hátrányban éreztem magam, hiszen az előttem haladók hatalmas port csináltak a pályán, így a tájékozódás is gondot okozott, nem csak a jó tempó. Az első kör végén az abszolút 7.-8. helyen érkeztem. A teljesítményemet jónak ítélem, mert folyamatosan harcoltam a jobb pozíciókért. Nagyon élveztem, hogy ismét harcban voltam a dobogós helyekért az abszolút állásban. A verseny végén éreztem, hogy jó volt amit csináltam és ez az eredményen is látszódott, hiszen a kategóriámat nagy előnnyel megnyertem, az abszolútban pedig csak Grillmayer Gábor csapattársam utasított maga mögé. Összességében nagyon élveztem ezt a napot, öröm volt minden egyes pillanat a motorom nyergében.

Másnap, azaz vasárnap következett az országos enduro bajnokság I. fordulója, ami egy sprint enduro futam volt. A mért szakasz nagy részben az előző napi endurocross nyomvonal volt, csak fordítva. A mérteken folyamatosan jól teljesítettem és az időeredményeim is folyamatosan javultak. Nagy örömömre már a verseny kezdetétől jó pozícióban voltam. A nap végére sikerült egy jó előnyt összeszedni, ami elég volt ahhoz, hogy Gábor mögött a 2. helyen fejezzem be a napot. Összességében nagyon jó hétvégén vagyok túl és szeretném megköszönni a segítséget!

Pető Ádám #4