Pető Ádám tervei a 2014-es szezonra.

A szezon első versenye itt van a nyakamon és szeretnék nektek röviden beszámolni a 2014-es terveimről. Idén az elmúlt évekhez hasonlóan rajthoz állok az Országon Endurocross Bajnokság keretein belül, ami közel áll a szívemhez, hiszen főleg ebben a bajnokságban versenyzem 2008 óta, amióta versenyszerűen motorozom. Jelenleg még nem tudni melyik kategóriában fogok indulni, de nem sokára ez is kiderül. Minden esetre már nagyon várom az első versenyt, hiszen régen volt részem utoljára a versenyzésben. A téli felkészülésem nem sikerült olyan jól, ahogy szerettem volna, nem mindig sikerült elég időt fordítani az egyetemi tanulmányaim mellett, de megpróbálom a maximumot nyújtani minden helyzetben.

Ezenkívül szeretnék még rajthoz állni az Enduro bajnokságban is, ez ugyancsak a kedvenceim közé sorolható, még mindig nagyon hangulatosnak tartom ezeket a klasszikus 2  napos versenyeket és nagyon szeretem azt az izgalmat amit az embert egy mért szakasz előtt átél. Az idei évben az Alpok-Adria bajnokság fordulói között vannak közeli helyszínek így azokon a közeli versenyeken szeretnék rajthoz állni.

2013-ban volt szerencsém részt venni a bordányi extreme enduro versenyen, ami nem a terveim szerint alakult, de nagyon megtetszett ez a fajta verseny. Számomra ez hasonló volt ahhoz, amit a teremcross versenyeken tapasztaltam és amit megszerettem benne. Úgy gondolom ez a versenyforma igen látványos és a nézők számára vonzó, hiszen a pálya kis területen fekszik, ezáltal jól tudják követni a versenyt, az akadályok pedig igazán látványossá teszik az egészet.

Minden évben van 1-2 motocross futam is ahol rajthoz állok, ez a szakág kicsit távolabb áll tőlem, de szeretem a kihívásokat és úgy érzem ezek a versenyek mindig hasznosak. Így szeretném az idei évben is párszor megmérettetni magam az MX-ben, egyelőre még nem tudom, hol és mikor fogok rajthoz állni, ez majd évközben kiderül. 3 hét múlva pedig indul a bajnokság, ami igazán rövid idő. Jó lesz újra látni az ismerős arcokat! :)

Pető Ádám #4